Сухо строителство с гипсокартон – направа на конструкции от мерални профилии, гипсокартон и окачени тавани със скрито LED осветление или лунички

Гипсокартона е един от най-популярните и използвани материали в сухото строителство. Неговите топлоизолационни и шумоизолационни качества го правят много предпочитан, когато трябва да се направи вътрешна топлоизолация например, той също намира приложение при ремонт на баня за обличане на тръби. Чрез метални конструкции и гипсокартонови листове се постигат уникални интериорни решения за постигане на нестандартни фигури с различна геометрия във формата на стени, прегради, декоративно вътрешно строителство, окачени тавани, изграждане на преградни стени.

Ако сте решили и имате идеен проект за Ваш интериорен ремонт за вътрешно изграждане на конструкции и окачени тавани с продукти на KNAUF то Вие сте на правилното място. Нашият екип изработва уникални дизайнерски решения по индивидуален проект и изисквания. 

[+359] 988 356 268

[+359] 899 890 935

Масторите в нашата организация предлагат стандартни и нестандартни решения чрез използване на гипсокартонови листове, най-разнообразни материали на KNAUF и разбира се познатите ни метални шини, които материали са основата за изграждането на красиви, вътрешни, дизайнерски решения. Съчетаването на електротехнически познания и уменията да се създава интериорна архитектура чрез сухо строителство с гипсокартон прави възможното да се създават невероятни, интериорни решения. Всички сме виждали красивите и стилни светещи тавани или стени и прегради с нестандартни форми, които са с вгадено LED осветление.

Ние умеем тази специфична материя и с удоволствие изпълняваме най-разнообразни подобни проекти за нашите клиенти.

 

Нестандартни конструкции и тавани от гопсокартон

Гипсокартоновите конструкции играят съществена роля в сухото строителство и строително-ремонтните дейности. Те съставляват неизменна част от всяка модерна и добре изградена сграда или помещение като играят ролите на вътрешно топлоизолационен и шомоизолационен материал, както и с тях се постигат безброй, най-разнообразни интериорни, визуални решения. Същественото предимство на гипсокартона е, че той в най-голяма степен се монтира изключително лесно, стига майстора на гипсокартонова конструкция да знае какво прави. Той дава изключителна свобода за това, какво искаме да се постигне и какъв вид ще добие готовата конструкция.

Сухо строителство с гипсокартон, окачени тавани и стени със скирито LED осветление

Нашият екип от опитни майстори има дългогодишен опит в изработката и монтажа на окачени тавани и гипсокартонови конструкции с нестандартни форми и геометрия и вграждане на скрито и LED осветление. Окачените тавани и преградните конструкции имат редица предимства и приложения.

Едно от най-предпочитаните приложения на гипсокартона е в използването му за направата на окачени тавани и вътрешни конструкции, преграждане и отделяне на цели помещения. Причината е в това, че таваните и вътрешни преградни конструкции от гипсокартон имат много предимства и малко недостатъци. Окачените тавани и конструкциите от гипсокартон могат да бъдат монтирани под всякакви груби основи, метални или дървени конструкции. Минималното отстояние от основата в идеалният вариант (когато тя е перфектно нивелирана) е само 4,2см., а за максималното граници няма. В днешно време качествен монтаж на тавани и вътрешни конструкции с плоскости от гипсокартон може да бъде осъществен по над двадесет сертифицирани системи, което позволява да бъдат постигнат почти всички желани параметри.

Сухо строителсто с гипсокартон.

Какво е сухо строителство?

Сухо строителство е понятие, което обхваща определен сектор от строителната индустрия, при който не се извършват (или са сведени до минимум) мокри процеси при извършването на  строително- ремонтни дейности на терен (на самия обект).

Основните неща, които отличават сухото строителство от обикновеното мокро такова, до голяма степен се явяват и негови предимства. Бързината на изпълнение, чистота в процеса, прецизността и точността на изпълнение, високият клас на пожароустойчивост, до някаква степен и с топлоизолационни и шумоизолационни свойства, както и възможността за изпълнение на нестандартни форми с всякаква геометрия, са само част от предимствата, характерни за абсолютно всяка система.

Към днешна дата статистиката сочи , че сухото строителство в Германия заема 34% дал от целия строителен сектор и 78% когато става въпрос за интериор. Богатото и увеличаващо се  разнообразие от системи, прави възможно изпълнението на едно жилище, изцяло без мокри процеси при строителните ремонти.

Сухото строителство най-често се свързва с гипсокартон. Това е лесен за работа и евтин продукт за изграждане на интериорни стени и окачени тавани в новостроящи се сгради, при реновиране или ремонтиране.

При малки строителни ремонти или ремонти на еднофамилни жилища повечето домашни майстори предпочитат да използват плоскости с размери – дължина 2 метра и ширина 1.20 метра, които са удобни за транспортиране поради малкото си тегло и размери – около 20 кг. за обикновените плоскости (GKB) при дебелина 12.5 мм. Българския гипсокартон ТЕХНОГИПС (BG) е с 0.800 кг./кв.м. по-лек. (теглата са ориентировъчни).

Плоскостите от гипсофазер могат да бъдат ковани дърху дървени летви или захващани с винтове върху метални профили, а могат и да бъдат залепени към съществуващите стени и да играят ролята на мазилка.

Стандартни и нестандартни решения от гипсокартон

Проектираме и изграждаме тавани и стени от гипсокартон с двойна или единична скара, вграждане на скрити осветления, монтаж на LED ленти и токоизправители, създаваме най-разнообразни по форма куфари и фигури. Чрез гипсофазера постигаме нивелиране на помещението чрез директно лепене или направа на скара, върхи която монтираме гипсокартоновите плоскости. Накрая завършваме с шпакловане и боядисване.

Сухо строителство с гипсокартон, окачени тавани и стени – Галерия с наши проекти

Нашите електроуслуги:

Z

Ремонт и подмяна на стари електроинсталации;

Z

Подмяна и монтаж на стари електро и разпределителни табла;

Z

Оборудване и асемблиране на главни разпределителни табла;

Z

Сухо строителство чрез гипсокартон, монтаж на окачени тавани;

Z

Монтаж на ел контакти, ел ключове, осветителни тела и LED;

Z

Ел. и ВиК свързване и монтаж на бойлери, перални и сушилни машини;

Z

Монтаж на електроуреди за вграждане;

Z

Ел. свързване на домакински електроуреди;

Z

Монтаж на външни осветителни тела за градини и паркове.

Z

Изграждане на гипсокартонови конструкции с най-разнообразна форма и геометрия със скрито осветление и лунички;

Z

Изграждане на окачени тавани с лунички и LED скрито осветление.

Подмяна и монтаж на електрически и разпределителни табла

Електротехници за гр. Пловдив и област Пловдив. Ремонт, профилактика и подмяна на електрически (домашни) ел табла, монтаж и подмяна на корпоративни разпределителни тела (монофазен) или (трифазен) ток. Извършваме всички видове ел. услуги на територията на гр. Пловдив и областта!

Монтаж на ел. табло Пловдив. Подмяна и монтаж на електрически и разпределителни табла Пловдив.

Търсите надеждно и комплексно решение на досадните електротехнически проблеми – Ние ще Ви помогнем, нашите услуги включват широк спектър от електроуслуги

Предлагаме всички видове електроуслуги, извършваме цялостни и комплесни електроремонти, монтаж и подмяна на електрически и разпределителни табла, ел. контакти, ел. ключове, осветителни тела, ремонт и подмяна на силови кабели на електроуреди, монтаж на бойлери, монтаж на уреди за вграждане и мн. други електроуслуги.

Ел. услуги по домовете. Ремонт на електроинсталации, монтаж на ел ключове, ел. контакти, осветителни тела и LED осветление, монтаж на бойлери и уреди за вграждане

Електроуслуги на най-високо ниво от професионални електротехници с богат, практически опит. Пълна гама от услуги свързани с електроинсталации, електромонтажи и електроремонти на Вашият дом или корпоративни обекти, ремонт на електроуреди, ремонт и поддръжка на многофамилни сградни електроинсталации. Предлагаме аварийна реакция  и професионален ремонт при изграждане на електроинсталации в домашна среда или в корпоративни условия (магазини, хотели, ресторанти, заведения, офиси, складове) на ел. инсталации с монофазен или трифазен ток до 1000V.

 

Качествен и съвременени ремонти в сферата на електротехниката. Доверете се на професионалните ни електроуслуги. Ние сме екип от квалифицирани електротехници. Ние предлагаме:

Изграждане на електроинсталации и окабеляване – Галерия