Ремонт на баня гр. Пловдив

Цялостно изграждане на нова баня Основен ремонт на съществуваща и амортизирана стара баня

Строителни ремонти гр. Пловдив

Проектиране на Ел. инсталации

Предлагаме проектанстки услуги и консултиране при изграждане на Електроинсталации за всякакъв тип сгради и помещения

Проектиране на ВиК инсталации

Предлагаме проектанстки услуги и консултиране при изграждане на ВиК инсталации за всякакъв тип сгради и помещения

Нашите услуги

=

Изнасяне на старата мебелировка, хамалски услуги;

=

Демонтаж на стара санитария, разглобяване на шкафове и мебели;

=

Къртене и разчистване на стари плочки, ламинат, мазилки;

=

Къртене на старата и амортизирана баня;

=

Демонтаж на стара дограма, врати, гипсокартон и др.;

=

Демонтаж на старите ВиК тръбопроводи и главните щрангове;

=

Проектиране и изграждане на ВиК и Ел инсталациите;

=

Зидарии и изграждане на гипсокартонови конструкции;

=

Полагане на изравняващи замазки, грундиране на стени и тавани

=

Изграждане и ремонт на баня и тоалетна;

=

Монтаж на подови настилки;

=

Шпакловане и боядисване;

=

Монтаж на врати;

=

Изработка и монтаж на нова кухня.

Ремонти Пловдив

Вътрешни и външни ремонти за гр. Пловдив и близките населени места

Ремонти Пловдив

Основен ремонт на жилища и обществени сгради гр. Пловдив и близките населени места.

Ремонти Пловдив

Основен ремонт на апартаменти и търговски помещения за гр. Пловдив и близките населени места.

Ремонти Пловдив

Строителни ремонти за гр. Пловдив и близките населени места.

ОСНОВЕН РЕМОНТ НА БАНЯ – РЕМОНТНИ УСЛУГИ ГР. ПЛОВДИВ

Къртачни услуги

Още във началото на един основен ремонт в повечете случаи се налага основно къртене и отстраняване на отпадъчни и ненужни материали, за да бъдат положени новите материали. Къртим стари плочки, мивки, тоалетни, вани, мозайка, мазилка, фаянс, бетон, комини, тухлени/панелни/бетонни стени, YTONG, гипсокартон, както и осигуряваме отвори за врати и прозорци. Извършваме цялостно къртене при ремонт на стара баня.

Монтаж / Демонтаж на мебели

Наред със строителните ремонтни дейности мебелите са изключително важни в за обновяването на всеки дом, офис или магазин. Сглобяването на мебели е трудоемък и сложен процес, а и понякога доста труден. Може да разчитате на нас за и за тази не лека.

Професионални електроуслуги

Екипът ни от електротехници изпълняват бързи и качествени електроуслуги в гр. Пловдив и близките населени места. Проектираме ел. електроинсталации по индивидуални проекти и изисквания (без значение от вида на мрежата – домашна или корпоративна), а също и структурно-мрежово окабеляване. Извършваме изграждане на нови ел .инсталации или ремонтираме остарели, както и по-дребни електроремонти като смяна на ел. табла, предпазители, монтаж на контакти, ключове, осветителни тела, полагане на кабели и кабелни трасета и др. При проблеми и дефекти в мрежи и инсталации извършваме диагности за откриване на проблемни участъци и прекъснати кабели. В повечето случаи след откриване на проблема правим подмяна на дефектиралите елементи.

ВиК усклуги - изграждане и ремонт на ВиК инсталации

Извършваме ВиК ремонти, подмяна и новоизграждане на водопреносни инсталации във всякакъв вид сгради и открити площи, монтаж на мивки, смесители, душ системи, душ кабини и др. Предлагаме цялостна подмяна на водопреносната мрежа, отделни наложителни ремонти или изпълняване на комплексна и добре структурирана ВиК инсталация. При спешни аварийни ситуации по ВиК проблем съдействаме незабавно.

Замазки, Монтаж на подови настилки и стенни облицовки

Извършваме полагане на познатите вътрешни и външни замазки. Извършваме монтаж всички видове подови настилки и стенни облицовки от гранит, мрамор, технически камък, ламинат, масив, фаянс и мн. други.

Монтаж на вътрешна и външна топлоизолация

Топлоизолацията е най-добрия вариант за термо конфорт във Вашето жилище, през всеки сезон. Нашите майстори поставят всички видове външна и вътрешна топлоизолация. За вътрешна топлоизолация използваме топлоизолационни плочи от стиропор, минерални, неопор или фибрам. За външна – стиропор, неопор или фибран, както и финалните дейности като мазилка, обшивка, грундиране, полагане на мрежа, монтаж на стенни облицовки от всякакъв вид. Монтажите на топлоизолация извършваме със собствени скелета или по алпиниски способ.

Сухо строителство, гипсокартон, зидарии

Проектираме и изграждаме тавани и стени от гипсокартон с двойна или единична скара, вграждане на скрити осветления и монтаж на токоизправители, куфари и фигури. Гипсокартона намира приложението си в най-различни случаи, но основните са: за нивелиране на помещението, за вътрешна топлоизолация, за постигане на дизайнерска архитектура. Извършваме монтаж на влагоустойчив гипсокартон чрез лепене и дюбелиране или чрез конструкции – скара.

Довършителни ремонти - шпакловки, мазилки, боядисване

Довършителните процеси в края на всеки основен ремонт включват – полагане на вътрешни и външни декоративни мазилки на стени и тавани, шпакловане и боядисване, а понякога и лепене и монтаж на стенни облицовки. Извършваме и всички комерсиални услуги, които съпътстват познатите довършително-ремонтни услуги. На нас можр да разчитате и за монтажът на всякакъя тип електроуреди за вграждане, монтаж на осветителни тела, ел. контакти, ел. ключове и т.н.

Основен ремонт на баня, монтаж на санитарни уреди

При извършване на цялостен ремонт на баня следваме определени стъпки като: Къртене и оголване на повърхностите до основи, полагаме замазки, нивелираме стените и пода, третитраме с хидроизолационни материали. Изграждаме вътрешни конструкции от влагоустойчив гипсокартон ако е нужно за обличането на ВиК тръбите. Полагаме нужните мазилки, фаянс, гранитогрес и монтираме душ кабини, вани, джакузита, тоалетни чинии, писоари, бидета, мивки, смесители, душ системи, осветителни тела и огледала.

Изработка и монтаж на кухня по поръчка

Ние ще изпълним всички процедури по проектирането, дизйна, изобора на материали, транспорта и монтажът на Вашата нова кухня. Нашите услуги включват:

Проектиране на кухня;
Изработка на кухня;
Закупуване и транспортиране на материалите;
Монтаж на кухнята (обков, дръжки плот, гърбове, аксесоари);
Монтаж на мивки, смесители и електроуреди.

Основен ремонт на баня, ВиК инсталация, Предвиждане на окабеляване в банята

При основен ремонт на жилище, без съмнение ремонта на банята е най-труден за осъществяване. На първо място майсторът, който ще извърши ремонтът на банята трябва да е преди всичко професионалист с набито око и множество реализирани проекти по ремонт на бани зад гърба си. Например в помещението пригодено за баня е наложително и е от съществено значение всички повърхности да се третират с хидроизолационни материали, за да могат съседните помещения на банята да бъдат защитени от влага и образуване на мухъл. Много е важно е ВиК тръбите да бъдат облякани не просто с гипсокартон, а с влагоустойчив гипсокартон. Изгражането на нова баня предоставя многобройни варианти и разгръщане на всяко въображение за осъществяване на най-разнообразни майсторски умения и талант, достъпни за технически грамотните и умеещи да се самообразоват с четене и в практиката майстори.
 
За пълното ремонтиране на една баня, при поверяване й на добри занаятчии и майстори-професионалисти в ремонтите на бaни, се изисква намесата на поне два вида специалисти – едните по монтажа на водопроводната и канализационната инсталация, като на тях може да се повери и монтирането на различните прибори (мивки, смесители, душ системи, структури за вграждане и т.н.), и вторите – за облицовката на стените и пода с плочки (много важно е преди облицовката да се изправят стените, както и всеки сантиметър от повърхността на банята да се третира с различни видове хидроизолационни материали). Нали разбирате, че ако един майстор в изграждането на бани е направил или се е опитал да направи два броя неспулучливи ВиК инсталации няма как да извърши и Вашата. 
 
Отделно може да се наложи намесата на електротехник, че и на специалист по сглобяване на специфичните за банята мебели (като шкафчета и други видове структури), макар че вече е много рядко да се срещнат майстори, които няма да могат да се справят с електроокабеляването в банята. Най-основното изискване при основен ремонт на баня е преди всичко и на първо място да се направи основно изкъртване и отстраняване на стара санитария, плочки, лепила, мазилки, за да може новите материали да се направят върху здрави основи.

Основен ремонт на баня в гр. Пловдив и близките населени места

В най-общи линии един основен ремонт на баня протича в определна последователност, която не се различава прекалено много за всеки индивидуален проект. Единствената разлика е в началният етап – дали ще се кърти стара баня или направо ще започне да се гради нова.
 
В строителния бранш за ремонтни услугиремонтът на баня е един от най-трудните процеси за реализация, изискващ сериозни познания и опит. Определно този вид ремонти са свързани с редица последователни, ремонтни дейности, които имат строга последователност един от друг, които няма как да бъдат изпълнени правилно от специалисти без опит. За един основен ремонт на баня – новоизграждане или реновиране на стара баня е много важно ВиК инсталацията да бъде направена по най-правилния и професионален начин. Ключовите моменти за изграждането на нова баня е намирането на опитен и сериозен майстор за целта, който да има експертен опит в този вид ремонти. Майстороът или майсторите, които ще реализират проекта трябва да изградят една добре функционираща ВиК система от най-разнообразни елементи – вертикални и хоризонтални шрангове, водосточни тръби, съединения, сифони, монтаж на водомери, монтаж на най-различни електроуреди – бойлери, перални машини, вентилатори и т.н. След това се извършват полагане на мазилки, замазки, направа на конструкции от влагоустойчив гипсокартон, окачени тавани, грундиране, полагане на хидроизолация, полагане и лепене на най-различни плочки и фаянс, фугиране, монтират се моноблокове, тоалетни чинии и санитария. Като последен етап следват и довършителните дейности при ремонта на банята – монтаж на санитарни уреди и мебели като мивки, смесители, душ системи, душ кабини, мебели за баня и мн. други елементи в зависимост от нуждите на клиента. Това е изключително разнообразен процес и както споменахме по-горе – майсторите, които ще извършат всичко това трябва да са вещи в този занаят.
 
Освен основен ремонт на баня ние предлагаме на нашите клиенти широк набор от услуги за извършването, както на цялостен ремонт на баня, така и всички видове вътрешни, външни и довършителни ремонти. Извършваме само висококачествени ремонти на бани, тоалетни и мокри помещения от майстори, които имат опит в тази сфера – над 10 години Благодарение на натрупаният опит, които притежаваме сме изградили неизменими и професионални качества като  електотехници, вик майстори и специалисти в цялостните ремонти на бани. Имаме стотици реализации на най-разнообразни проекти – от дребни ВиК и Електро ремонти до сложни и нестандартни проекти. На първо място наш приоритет е внимателното планиране на проекта и подбирането на правилните материали, като постоянно се съобразяваме с претенциите и нуждите на нашите клиенти. На второ място за нас е от изключително значение работният процес да бъде реализиран професионално и прецизно, с оглед на това – всеки етап от изграждането да бъде извършен с особена точност. Както споменахме един от най-слобните ремонти в строителството са ремонтите на баня, защото тези ремонти съдържат в себе си не малък брой най-разнообразни знания и умения, които избраните майстори трябва да притежават. Една малка част от ремонтните услуги, които предлагаме са:
 
  • Къртене на бетон, тухли, гипсокартон, стари плочки и др.;
  • Демонтаж и отстраняване на санитарии от стари бани, апартаменти и други видове сгради;
  • Проектиране и изграждане на нови ВиК инсталации в домашна и корпоративна среда;
  • Ремонт и подмяна на всички видове елементи от ВиК системата – щрангове, тръби, водомери, санитария;
  • Пректиране, изграждане и поддръжка на Електроинсталации, както при всякакъв вид сгради, така и във външна среда;
  • Подмяна и реизграждане на Електроинсталации;
  • Електро и мрежово окабеляване. Монтаж на мрежово оборудване;
  • Ремонт и подмяна на елементи от ел. мрежата – ел. табла, предпазители, кабели и много други;
  • Монтаж на електроуреди за вграждане;
  • Цялостен ремонт на баня – от грубия строеж или къртенето до завършения вид;
  • Монтаж на всички видове санитарни уреди за баня и кухня – моноблокове, мивки и смесители, душ системи, душ кабини, вани и др.;
  • Монтаж на бойлери, съдомиялни, перални и сушилни машини, вентилатори за баня и т.н.
 

Къртене на стара баня

В случаите, които се налага къртене на баня – отстраняване на стари плочки, лепила, подмяна на ВиК инсталация, отстраняване на санитария ремонтът едно, че излиза по-скъп е и по дълъг като време за изработка. Това е разбираемо с оглед на това, че при ново строитлство например няма да се налага къртене и подмяна на главните щрангове, които процеси изискват няколко дни работа.
 
Най-общо казано ремонтите на бани се делят на два основни групи – ремонти в панелно жилище, стари къши и стари кооперации и ремонти на баня в новопостроени сгради.

Ремонт на баня в новопостроена сграда

Много е важно да изясним кой ремонт на баня е по-скъп – този в старо жилище, където се налага значително къртене и подготвителни процеси или ремонт на баня при ново строителство.
 
Ремонтът на баня в стари сгради излиза с около 20-30% по-скъпо, отколкото ремонт на баня ново строителство. Това е така, защото както изяснихме по-горе къртенето и демонтажът на стари ВиК инсталации изизскват допълнителен труд, което оскъпява проекта. 
 
От друга страна изграждането на баня в след приключване на нов строеж включва по-малобройни усилия, но в случаите, при които строителят си е свършил добре работата – добре направена ВиК инсталация (главните тръби и щрангове) и е извършил изравняване на стените и пода чрез замазки и мазилки. Ако това не е така ще се наложи майсторите, които ще извършат ремонта на банята Ви да направят изравянване на повърхностите и подмяна на главните щрангове.
 

Последователност на етапите при основен ремонт на стара баня

Първо ще опишем последователността при основен ремонт на стари бани, след което ще опишем и процедурите отново последователно при изграждане на нова баня в новопосторена сграда

Къртене, изнасяне, извозване

Този процес отнема няколко дни работа (в зависимост от квадратурата на банята и спецификата на самата баня). Първото нещо, с което се страртира е демонтажът на вратите с касите, санитарията – демонтират се мивката, смесителите, тоалетна, душът, бойлер, огледала и т.н, така че нищо да не пречи на следващият процес от ремонта – къртенето. Чрез къртенето се отстраняват старите плочки и лепилото, с което са залепени, както и според индивидуалните изисквания на новата баня се правят отвори и канали за новата ВиК инсталация и тръбите. Вече в зависимост от същината проекта за новата баня при нужда се прави структурна промяна на главните тръби и съединения на отводнителните канали. Това се налага например ако в новата баня тоалетната чиния или мивката ще се намират на различно местоположение от предходния вариант. Къртенето трябва така да се извърши, че цялото помещение да бъде оголено “до основи”, така че товата санитария и лепила да бъдат залепени върху здрава и не ронлива основа.

Отстраняване на старото лепило и стара мазилка

Под плочките в старите тухлени кооперации има мазилка, която понякога достига до 7-8 см и е доста ронлива. Задължително е тя да бъде премахната, докато се стигне до здравата основа, за която споменахме по-горе. 
В не редки случаи се налага и основно къртене на пода, за бъде свалено нивото на пода. Това е типично, когато имаме работа с много стара къща или кооперация, строена преди повече от 40-50 години.Друг често срещан вариант е и събарянето на стени, поради много лошото им състояние и невъзможността да се извършва каквато и да е било работа върху тях. Това изисква задължителното им събаряне. След като тези стени бъдат съборени на тяхно място се зидат нови стени.

Подмяна на ВиК инсталацията, подмяна на старите вертикални или хоризонтални шрангове

След като се свалят плочките, лепилото и старите мазилки се прави цялостна подмяна на ВиК инсталацията като за целта ако има съгласие от съседите в горните и долните жилища се подменят и вертикалните шрангове. Подмяна на ВиК тръбите в пода също е препоръчителна. В зависимост от новия проект са правят и нови сифони, което налага значително преобразяване на подовите тръби и водопровдни връзки. Много е важно преди изграждането на ВиК инсталацията да са предвидени новите местонахождения на новите санитарни уреди и бойлерът, за да може водопроводчика да е наясно с изграждането й. Това са бойлера, пералнята машина, структурите за граждане, душ смесителите и т.н.

Електроокабеляването

За целта също е много важно местонахождението на всеки консуматор на електроенергия по новия проект, за да може електротехникът да полоожи правилно кабелите. Тук искам да се спрем на нещо много важно – броят на токовите кръгове, които ще захрабват нова баня. Най-добре би било бойлерът и пералнята да се захранват с отделни токови кръгове или в краен вариант само с един, но за този токов кръг трябва да се предвиди такъв предпазител и окабеляване, че да бъде съобразено с мощността на крайните консуматори. В случай, че за бойлера и пералнята машина ще се използват два отделни токови кръга то спокойно могат да се монтират предпазители с ампераж 25A и сечение на проводниците 2.5мм, а в случай, че двата уреда ще са на един токов кръг предпазителят трябва да е с минмум капацитет 32А и сечение на проводника 4мм

Изправяне на стени чрез замазки, мазилки и влагоустойчив гипсокартон. Обличане с гипсокартон на главните тръби

Изправянето на стените при ремонт на банята се прави чрез полагане на мазилки, подови замазки и влагоустойчив гипсокартон, който картон се лепи директно за стената с лепила и дюбели или се правят гипсокартонови конструкции. Кухите гипсокартонови конструкции служат също при вариант, където ще се монтира вентилатор, смесител с душ за вграждане, термостатичен смесител, душ пита, както и с конструкцията ще се “облекат” главните тръби на ВиК инсталацията. При желание от клиента тавана също се прави на конструкция с гипсокартон, където има възможност да се монтират лунички за осветление или скрито LED осветление. 
Направата на замазката на пода, по-точно наклонът е от изключително значение за ремонтът на всяка баня. От замазката зависи правилното оттичане на водата към сифоните. След замазката и изправянето на стените всички повърхности с изключение на тавана се обработват с хидроизолационни материали, след които се полага и грунд, който ще спомогне за доброто сцепление межди повърхостите и лепилото за плочките.
 

Лепене на плочките – най-трудната и значима част от всеки ремонт на баня

Лепенето на плочките в банята е най-трудоемкият процес в целият ремонт на банята. Този процес изисква много точно око, професионализъм и най-важното солиден практически опит. Усвояването на този занаят за постигане на едно прилично ниво като майстоr за ремонт на бани в повечето случаи изисква няколко години практическа дейност. Както в много статии сме писали ремонтът на банята е един от най-трудните занаяти, които малко майстори могат да усвоят до съвършенство. Един от тънките моменти е правилно да се нагласят нивата на оттичане ако в проекта има повече от два сифона. За целта се прави изкривяване на равнината на лепене на плочката, така че на точните места да се предвидят кривините в равнината на нивата на плочките. Размерът на самата плочка тук играе съществено значение – колкото е по-малка плочката толкова по-лесно става. Другото много трудно нещо е ремонт на баня с няколко вида плочки – с различна големина и цветове.

Направа на тавана на банята

Тук вариантите по нищо не се различават от таваните на останалите помещения, с едно изключение – за ремонт на тавана в банята се използва влагоустойчив гипсокартон. Дали клиента ще избере вариант с окачен таван от гипсокартон, ламелен (растерен таван), опънат таван или таванът просто ще се шпаклова и боядисва си е изцяло в решението на клиента.
 

Монтаж на санитария, електроуреди и аксесоари в банята

След като сме залепили плочките и сме ги фугирали, съответно и изсъхнало идва ред на монтажът на всяка една санитария – мивки, смесители, мебелировка за баня, огледала, тоалетна чиния, биде, вана, прагове, бойлер, вентилатор, вратите.