Извършваме широк спектър от вътрешни и външни строителни и довършителни ремонти на ниски цени и бърз срок на реализация

Предлагаме ви изчерпателен пакет от услуги за основен ремонт и преустройство, за реновации в интериора и екстериора, които ще ви помогнат да създадете мечтаната среда за живот, включително и изпълнение на луксозни ремонти.

Нашата компания предоставя широк спектър от строително-ремонтни услуги, съсредоточени върху постигането на крайния резултат – създаването на уютен дом или бизнес обект. Нашите вътрешни и външни ремонтни услуги включват:

 • Разглобяване на старите мебели, ако желаете да се отървете от тях, или тяхното преместване в свободни помещения, ако ремонтът се извършва поетапно.
 • Къртене на стари настилки, врати, прозорци и стара санитария.
 • “Обръщане” на прозорци и врати.
 • Проектиране и изграждане на ВиК и електроинсталации.
 • Вътрешни и външни зидарии, включително гипсокартонови конструкции, окачени и растерни тавани.
 • Подготовка на пода и стените с изравняващи замазки, грундиране и полагане на хидроизолационни материали.
 • Извършване на цялостен ремонт на баня и мокри помещения.
 • Монтаж на подови настилки.
 • Поставяне на стенни облицовки от различни материали, като камък, дърво, PVC и други.
 • Довършителни ремонти, включващи шпакловки, декоративни мазилки и боядисване.
 • Проектиране и монтаж на кухни по поръчка, използвайки мебелни материали от www.andi-design.eu.
 • Извършване на довършителни монтажни дейности, като монтаж на електроуреди, електрически контакти, ключове, осветителни тела, LED осветление, мебели и други.

С нас можете да разчитате на екип от специалисти, които ще ви помогнат да реализирате всички вашите ремонтни и дизайнерски идеи, осигурявайки високо качество на изпълнение и внимание към детайлите.

Нашата цел е да отговорим на вашите очаквания за високо качество на изпълнение и съответствие на ремонта с определения срок за завършване. При нас, бързата и ефективна работа не означава компромиси с качеството. Напротив, наш приоритет е качествен ремонт, извършен с бързина, но със специално внимание към детайлите, за да получите идеално завършен резултат.

Ние сме готови да осъществим всяка ваша идея за ремонт на апартамент, независимо дали става въпрос за общ ремонт или козметични подобрения. Включително можем да се справим както с малки ремонтни проекти, така и с цялостни ремонти на вашето жилище или търговско пространство. Можете да разчитате на нас както при спешни ситуации, когато се налага ремонт на повредени части и инсталации в апартамента и при технически проблеми, така и при планирани ремонти, които проектираме и изпълняваме с внимание, с цел да подобрим жилищната среда и да повишим стойността на вашия имот.

Нашето експертно майсторско екип има значителен опит в един от най-изисканите и трудни за ремонт части във всяко жилище – банята. Ремонтът на баня е сложен процес, изискващ специфични познания и опит, които само професионалисти разполагат. Ние се грижим за качественото изпълнение на ВиК и електроинсталациите, които играят решаваща роля за безпроблемната функционалност на банята в бъдеще. Знанието и опитът в проектирането и изграждането на ВиК и електроинсталации са от съществено значение за нашите майстори, които извършват строителни ремонти.

Ние предлагаме широк спектър от строително-ремонтни услуги и довършителни работи, които извършваме в град Пловдив и околните населени места. Можете да разчитате на нас, когато се нуждаете от специалисти, които да решат технически проблеми с ВиК и електроинсталациите, както и при изпълнението на планирани ремонти – от основни ремонти до пълно вътрешно и външно обновяване на жилищни и обществени помещения. Предоставяме услуги за довършителни козметични ремонти, включително шпакловане, боядисване, мазилки, електроремонти и аварийни ВиК услуги!

Свържете се с нас като ни посетите на адреси:

Цялостни, комплексни ремонти. Вътрешни и външни ремонтно-довършителни дейности – www.osnovenremont.eu

Вътрешни и външни строителни ремонти. Основен ремонт на жилищни и обществени сгради. Ремонтно-довършителни дейности – www.homerepair.bg

Ремонтни услуги. Ремонт на баня. Основен ремонт на жилищни и обществени сгради. Ремонтно-довършителни дейности – www.remontniuslugi.bg

Строителни ремонти в град Пловдив. Вътрешни и външни строителни ремонти. Основен ремонт на жилищни и обществени сгради. Ремонтно-довършителни дейности. Основен ремонт на баня – www.osnovenremont.bg

Вътрешни и външни строителни ремонти. Електро и ВиК услуги. Основен ремонт на жилищни и обществени сгради. Ремонтно-довършителни дейности – www.elektrovik-plovdiv.eu

Основен ремонт на баня, електро и ВиК услуги. Основен ремонт на жилищни и обществени сгради. Ремонтно-довършителни дейности – www.remonti.elektrovik-plovdiv.eu

Комплексни електроуслуги и електро-ремонтни дейности. Електрически услуги от опитни електротехници – www.eltehnik.eu

Професионални електроуслуги и електроремонти и монтажи. Електрически услуги от квалифицирани електротехници – www.eluslug.bg

Електроремонти и Електромонтажни услуги от опитни електротехници – www.elektrotehnik-plovdiv.eu

Проектиране и изграждане на комплексни електроинсталации. Поддръжка и ремонт на ел. инсталации, Окабеляване, Ремонт и монтаж на електрически табла, предпазители, контакти, ключове, осветителни тела, LED осветление и др. – www.elektrotehnik-plovdiv.com

Цялостни ремонти за гр. Пловдив и областта – www.plovdiv-remonti.com

Строителни и довършителни ремонти в град Пловдив – www.remont-plovdiv.com

Вътрешни и външни ремонти за гр. Пловдив и областта – www.remonti-plovdiv.eu

Ремонти в Пловдив. Цялостни строителни ремонти в град Пловдив – www.plovdiv-remonti.eu

Професионални електроуслуги. Качествени електроуслуги на достъпни цени, с коректно отношение, прецизна работа и най-важното – удовлетворени клиенти.

Извършваме разнообразни ремонтни дейности и услуги както в областта на електроремонтите, така и в областта на комплексните строителни ремонти в гр. Пловдив, включително:

 • Къртене, почистване и извозване. Извършваме къртене на врати, прозорци, дограма, гипсокартон, стари плочки и правим отвори за врати и прозорци.

Предлагаме тези услуги като основна услуга при големи ремонти в жилища и бизнес сгради. Най-честите случаи, при които ни наемат клиенти, включват основен ремонт на баня и основен ремонт на апартамент. Освен това, извършваме проектиране и изработка на електроинсталации.

 • Електроуслуги / Изграждане на електроинсталации / Окабеляване / Електроремонти

Предлагаме цялостно проектиране и изграждане на електроинсталации за домовете и бизнес сградите. Също така извършваме смяна на кабели, ел ключове и ел предпазители, както и ремонт на електрически табла, монтаж на осветителни тела, LED осветление и други. Предлагаме монтаж, откриване и диагностика на проблеми, монтаж и ремонт на LED осветление, монтаж на външно осветление и окабеляване (включително мрежово). Нашите професионални електротехници осигуряват бързо и качествено обслужване, отговарящо на вашите нужди.

 • Проектиране и изграждане на външни и вътрешни електроинсталации

Ние изработваме различни видове електроинсталации и окабеляване както вътре, така и вън от сградата.

 • Ефективна поддръжка и ремонт на електрически инсталации
 • Вътрешно и външно окабеляване (електрическо и мрежово)

Ако имате проблем с електроинсталацията във вашия дом или търговско помещение или ако се е появило късо съединение по електрическата мрежа или е било нарушено електрическият проводник поради друг вид ремонт, ние сме на разположение да ви помогнем. Нашата основна цел е да осигурим бързи и висококачествени електроуслуги при всякакви проблеми с електроинсталации, електроуреди и други. Винаги сме се стремели да предложим пълен пакет от услуги, за да бъдем максимално полезни на нашите клиенти. Разполагаме с квалифицирани специалисти и богат опит в областта на електроуслугите, които предлагаме на нашите клиенти, когато имат нужда от електротехник. Ако имате нужда от ремонт или поддръжка, просто се свържете с нас, и ние ще бъдем на ваше разположение с разнообразни услуги.

Закупихте ново жилище и след грубия строеж вие имате нужда от професионални електроуслуги от опитни електротехници за изграждане на цялостна електроинсталация?

Изключително важно е в етапа на основния ремонт изграждането на електроинсталацията (включително и ВиК инсталацията) да бъде извършено с високо качество и прецизност. От това зависи безпроблемното и безопасно функциониране на тези ключови инсталации. Затова е от изключителна важност електротехниците и водопроводчиците да разбират от какво се занимават. Никой не иска, след приключването на основния ремонт, когато всичко е вече завършено, да се сблъсква с неприятни технически проблеми в електроинсталацията или ВиК инсталацията.

Ние разполагаме с дългогодишен опит в изграждането на електро и ВиК инсталации и предлагаме пълна гаранция, че извършваният ремонт ще бъде професионален и на високо ниво.

Електрическото табло във вашия дом или търговско помещение е повредено?

В наши дни е трудно да си представим света без електричество. То е един от най-полезните ресурси, които използваме и без които нашето съществуване е практически немислимо и невъзможно. Електричеството е от съществено значение за функционирането на всички продукти, които ползваме днес, както и за тяхното създаване и доставка.

Въпреки това, електричеството може да бъде и изключително полезно, и много опасно за човешкия живот. Електрическите повреди и неизправности са често причината за пожари. Затова е от изключителна важност да се извършват редовни и своевременни технически проверки на електрическите инсталации, особено в по-стари сгради, но също и при ново строителство.

Ние предлагаме професионални услуги за отстраняване на електрически повреди и неизправности. Нашите квалифицирани електротехници са опитни в откриването и ремонта на повредени електрически табла и инсталации. Гарантираме бърза и надеждна услуга, която ще възстанови нормалното функциониране на вашата електрическа система и ще ви осигури безопасност и спокойствие.

Правите си ремонт и се налага да се изършат промени по електроинсталацията? Налага се подмяна или разширяване на електроинсталация, както и промяна или доизграждане на електроинсталация?

Ако правите ремонт и се налага да направите промени в електроинсталацията, ние предлагаме компетентни електротехници с богат опит. При извършването на промени в електроинсталацията, често се изискват къртежи и ремонтни дейности, които също предлагаме.

Подмяна на електроинсталацията е необходима при основни ремонти, промяна в начина на използване на имота или при сериозни повреди и аварии в електроинсталацията. Подмяната включва замяна на електрическите кабели, електрическото табло, контактите и ключовете. Сменят се всички електрически връзки, конзолни кутии, части и др.

При подмяна или разширяване на електроинсталацията, електроинсталацията по същността си прилича на кръвоносната система на човека. Централното електрическо табло осигурява подаването на електроенергия към целия обект, подобно на сърцето, което осигурява снабдяването на кръв към артериите (проводниците).

При подмяна на електроинсталацията се заменят всички елементи на електрическата мрежа (контакти, ключове, проводници, електрическо табло, конзолни кутии и токови възли), без да се променят мощностите, сеченията и местоположението на контактите, трасетата и токовите кръгове. Този вид подмяна на електроинсталация често изисква основен ремонт, къртене и други ремонтни дейности. Старите кабелни трасета се заменят с нови. Ако е възможно, старите проводници се отстраняват без нарушаване на структурата на стените и тавана, извършва се къртене и рязане на канали със специализирана апаратура (къртачи, перфоратори, каналокопачи). Ако не е възможно отстраняването на старите проводници, се правят нови канали за кабелните трасета, като новите кабели се поставят върху старите линии.

При промяна или разширяване на електроинсталацията се извършват промени в броя на токовите кръгове, което може да изисква замяна на кабелите, за да отговарят на съответните сечения за тези токови кръгове. Понякога се налага промяна и в линиите на захранващите кабели по стени и тавани, както и промени в техните връзки.

Ние сме напълно квалифицирани електротехници, разполагащи с всички необходими знания и опит за проектиране, изграждане и ремонт на цялостни електроинсталации, независимо дали става въпрос за жилищни сгради, многоетажни сгради или търговски обекти като магазини, ресторанти, складови помещения и други.

Основен строителен ремонт на апартаменти, къщи и жилищни кооперации

Ремонтът на жилищен имот, било то тухлен или панелен апартамент или къща, е изключително предизвикателен процес, който изисква продължително и внимателно планиране, значителни финансови средства за материали и труд, както и значително време и усилия. Той също така изисква от майсторите да положат много старание и упорита работа, а от страна на клиентите се изисква търпение и отзивчивост.

Ремонтът на жилище е многокомпонентен процес, който включва различни етапи като демонтаж, подготовка на повърхностите, избор и закупуване на материали, извършване на електроинсталации, водопровод и отопление, монтаж на нови плочки, мазилки, боядисване, подови настилки и други. Всеки етап изисква специализирани умения и надеждна екипировка.

При ремонта на жилищен имот се налага да се вземат предвид и потенциални изненади или проблеми, които могат да възникнат по време на процеса. Това може да включва откриване на скрити повреди, необходимост от допълнителни корекции на инсталациите или промени в проекта. Всичко това може да доведе до удължаване на времето и увеличаване на разходите за ремонта.

Въпреки трудностите, ремонтът на жилищен имот може да бъде изключително задоволителен и гарантира промяна и освежаване на обстановката в дома. Важно е да се работи с надеждни и квалифицирани майстори, които да гарантират качествено изпълнение на работата. Освен това, от страна на клиентите е необходимо да се прояви търпение и сътрудничество, като се осигури достатъчно време и ресурси за успешно завършване на процеса.

Строителни и довършителни ремонти за гр. Пловдив и близките населени места

Строителни ремонти в гр. Пловдив и областта изискват специално внимание и грижа. В настоящата епоха, всеки, който закупува жилище, се стреми да си осигури комфорт и подходяща среда за отглеждане на децата си, независимо дали имат такива или не. Когато анализираме пазара за недвижими имоти, най-често се търсят жилища с обща площ от 60 до 90 кв.м., с 3 или 4 стаи и изградени от тухла. Това е обяснимо, имайки предвид пазарните цени на недвижимите имоти в България, които показват, че най-изгодните оферти се отнасят именно за жилища в този размер. Важно е да отбележим една важна разлика между цената и площта на жилищата, по-големите многостайни жилища с площ над 90 кв.м. са значително по-скъпи в сравнение с двустайни или тристайни жилища с площ от 70-80 кв.м. Разликата в цената може да достигне от 40% до 80% в полза на по-големите жилища, въпреки че разликата в жилищната площ е само около 20-30 кв.м.

В един момент всеки се сблъсква с предизвикателството да извърши “основен ремонт” на собственото жилище или на новозакупеното имот. Без значение дали става въпрос за апартамент или къща, ремонтните процедури и стъпките са сходни. За да уточним какво представлява “основен ремонт”, трябва да заявим, че съществува множество различни тълкувания на термина, като всички те са доста разнообразни. Основният ремонт на жилище не означава да подновите само банята, да пребоядисате стените или да сложите нова кухня. Той не включва замяна на дограмата, външна топлоизолация или поставяне на ламинат в спалните помещения. Основният ремонт също не включва замяна на дограмата и поставяне на плочки в коридора. Нито вътрешна изолация, нито окачени тавани от гипсокартон. Съществува много вариации и комбинации, но едно е ясно: всичко, което беше споменато, се отнася към категорията “Частичен ремонт” или “Освежителен ремонт”. Основният ремонт на апартамент или къща включва много повече дейности и изисква обширно планиране на целия процес. Всички ремонтни стъпки трябва да бъдат внимателно планирани както преди започването на ремонта, така и по време на изпълнението му. Инвестицията в проекта няма да е незначителна – за един нормален фамилен апартамент с площ от 80-90 квадратни метра, включително труда и материалите, ще се наложи да бъде отделена сума в размер от около 30,000-60,000 лв., в зависимост от избора на материалите. Кои са стъпките, които трябва да предприемете, за да осъществите ремонта? Първо, трябва да оцените дали вашият бюджет може да се справи с всички разходи, и за да направите точна оценка, трябва да се консултирате с повече от един майстор. Ремонтът на цялостен апартамент наистина изисква значителни средства и сериозно планиране.

Стъпките за реализиране на всеки основен ремонт

Списък с основните стъпки, които обикновено се извършват при основен ремонт на апартамент или къща:

 1. Бутане на стени, сваляне на мазилки и демонтажи:
  • Извършване на бутане на стени, сваляне на мазилки и отстраняване на ненужни структурни елементи.
  • Демонтаж на старите настилки, врати и прозорци.
  • Демонтаж на дограмата и подготовка за монтаж на нова дограма.
 2. ВиК и електроинсталация:
  • Преустановяване или преместване на водопроводната и канализационната инсталация.
  • Преустройство или обновяване на електрическата инсталация, включително добавяне на нови контакти, превключватели и осветителни тела.
 3. Зидария и гипсокартонови конструкции:
  • Изграждане на нови стени, преградни стени или промяна на разпределението на помещенията.
  • Изграждане на гипсокартонови конструкции, като стени, тавани или облицовки.
 4. Подготовка на пода и стените:
  • Подравняване на пода с изравняващи замазки или подови настилки.
  • Грундиране на стените и пода преди боядисване или облицоване.
 5. Ремонт на банята:
  • Извършване на цялостен ремонт на банята, включително смяна на санитарни уреди, плочки и санитарен фаянс.
  • Обновяване на ВиК инсталацията в банята.
 6. Настилки и облицовки:
  • Полагане на подови настилки, като паркет, ламинат, керамични плочки или други видове настилки.
  • Шпакловане на стените и последващо боядисване или облицоване с тапети или други материали.
 7. Монтаж на врати и довършителни работи:
  • Монтиране на вътрешни интериорни врати.
  • Подготовка и инсталиране на кухненски мебели или закупуване на готова кухня и нейното сглобяване.
  • Монтаж на електроуреди, осветителни тела, контакти, ключове и други довършителни елементи.

Тези стъпки представляват обща рамка за основен ремонт, но е важно да се има предвид, че всеки проект може да има специфични изисквания и детайли в зависимост от желанията и нуждите на собственика на имота. Препоръчително е да се консултирате с професионален майстор или строителен инженер, за да получите конкретна оценка и план за реализация на основния ремонт във вашия случай.

Къртене и чистене, извозване на отпадъчни материали при основен ремонт

Къртачни услуги в Пловдив

При стартиране на основен строителен ремонт, първата стъпка са така наречените “хамалски дейности”. Те включват разглобяване и изнасяне на мебели, демонтаж на гардероби, скринове, шкафове, стари кухни, радиатори и други подвижни предмети. След това пристъпваме към голямото къртене и отстраняване на старата дограма, врати, ВиК инсталации, електроинсталации (табла, ключове, контакти и други), като се къртят мазилки, плочки, ламинат и плочки в банята. Ако има гипсокартон, който трябва да се отстрани, той също се демонтира. Целта е да се почисти целият апартамент или къща отвътре и отвън, ако искаме да извършим монтаж на външа топлоизолация, като започнем от здрави основи.

Често един основен ремонт на апартамент включва бутане на стени и зидане на врати и прозорци, за да се преобразуват помещенията, поне до това, което конструкцията позволява. Всички стари тръби на ВиК инсталацията се демонтират. След това е от особена важност електроинсталациите и ВиК инсталациите да бъдат извършени професионално. Когато завършим с хамалските дейности и сме монтирали електроинсталациите и ВиК инсталациите, е време за зидария и гипсокартон (в зависимост от проекта).

При изграждането на стени, по-икономичен избор е използването на тухли четворки с размери 250/250/120 или газобетонни блокчета YTONG с размери 125/600/250. Wienerberger POROTHERM 12 N+F също е добра опция, въпреки по-високата цена. Някои предпочитат щендерни стени от гипсокартон, като се поставя минерална вата за звукоизолация в средата на стената.

Събаряне на стени, къртене на отвори за врати и прозорци

Екипът ни предлага широк спектър от къртачни услуги, включително къртене на стени, бетон, стари бани, кухни, комини, мозайка, подпрозорци и демонтаж на дограма. Ние сме на разположение, за да отговорим на вашите нужди от къртачни услуги в Пловдив и региона и ви предлагаме конкурентни цени за всяка една от тях.

Нашата екипировка и опит ни позволяват да се справим с къртенето на различни материали, включително стари плочки, мивки, тоалетни, вани, мозайка, мазилки, фаянс, бетон, комини, както и стени от различни материали като тухла, панели, бетон, YTONG и гипсокартон.

Освен качествените къртачни услуги, които предлагаме, вие също така ще се възползвате от професионализъм, многогодишен опит, лоялност, конфиденциалност, бързо изпълнение и коректно отношение от страна на нашия екип. Всичко това е на разумни цени.

За да научите повече за нашите услуги и да запишете безплатен оглед, моля, не се колебайте да се свържете с нас. Очакваме с нетърпение да ви помогнем с къртачните услуги, които ви трябват, като например къртене на баня, бетон, стени, кухня, комин или подпрозорец.

Разглобяване на мебели и кухеннска мебелировка преди основен ремонт за гр. Пловдив и областта

Разглобяване на мебели и кухненска мебелировка преди основен ремонт в град Пловдив и областта

При стартиране на основен ремонт във вашия дом или офис, разглобяването и демонтажът на мебелите и кухненската мебелировка играят важна роля. Ние предлагаме професионални услуги за разглобяване на мебели и кухненска мебелировка преди ремонта в град Пловдив и областта.

Нашата екипирани и опитни специалисти ще се погрижат за безопасното разглобяване и демонтаж на вашия мебелен инвентар, включително шкафове, гардероби, скринове и други. Когато става въпрос за кухненска мебелировка, ние ще извършим демонтаж на кухненски шкафове, плотове, мивки, електроуреди и всичко останало, което е необходимо преди започването на основния ремонт.

Нашата цел е да ви осигурим гладък и безпроблемен преход към ремонта, като ви предоставим възможността да запазите вашите мебели и кухненска мебелировка, за да бъдат използвани отново след завършването на ремонтните дейности.

С ниска цена и внимание към детайлите, нашите професионалисти ще се погрижат да разглобят и опаковат вашия мебелен инвентар и кухненска мебелировка, като същевременно гарантират безопасността на предметите и околната среда.

Ако търсите надежден и квалифициран екип за разглобяване на мебели и кухненска мебелировка преди основен ремонт в град Пловдив и областта, свържете се с нас днес. Очакваме с нетърпение да ви помогнем да започнете ремонта си по най-добрия начин!

Професионален демонтаж/монтаж на мебели в Пловдив

Демонтажът на мебели е задача, която може да бъде извършена по-лесно в сравнение с монтажа им.

Ако желаете да запазите мебелите си неповредени и да ги използвате отново в бъдеще, важно е да извършите демонтажа стриктно и внимателно, взимайки предвид всеки етап, за да избегнете повреди.

Монтажът, при който мебелите ще бъдат изхвърлени, може да се извърши по-бързо и лесно. В такъв случай може да се приеме, че мебелите ще бъдат разглобени и изхвърлени на части.

Въпреки че е възможно да опитате да извършите демонтажа сами, по-късно може да се изправите пред предизвикателството как да пренесете и изхвърлите ненужните мебели.

Ние предлагаме професионални услуги по демонтаж на мебели в Пловдив, които са изпълнени от опитен екип. Нашите специалисти са запознати с правилните методи и техники за демонтаж, които гарантират запазването на цялостта на мебелите и предотвратяват евентуални повреди.

С нас можете да бъдете сигурни, че демонтажът на вашите мебели ще бъде извършен професионално и безопасно. Освободете се от грижите за демонтажа и ни доверете задачата. Ние ще се погрижим мебелите да бъдат разглобени правилно и ще ви осигурим удобство и спокойствие.

Свържете се с нас днес, за да получите професионален демонтаж на мебели в Пловдив. Очакваме с нетърпение да ви помогнем да се справите с тази задача лесно и без грижи

Проектиране и изграждане на Електро и ВиК инсталациите

Ремонтът, подмяната и изграждането на тези видове инсталации могат да се извършват паралелно, при условие че електротехниците и водопроводчиците работят съгласувано. В случай на замяна на старата електрическа инсталация, се отстраняват и старите кабелни трасета, колкото е възможно. Съществуват два варианта за изграждане на нова електрическа инсталация – чрез гофрирани тръби или мостови кабели. При първия вариант се прорязват канали в тухлите и бетона, където се монтират гофрираните тръби. Този вариант е по-рядък, тъй като увеличава разходите за електрическата инсталация, но позволява лесна замяна на кабелите в бъдеще при ремонт, което не е възможно при използването на мостови кабели. Мостовите кабели остават скрити зад мазилката и не могат да бъдат достъпени, освен ако не се извърши къртене на мазилката. При всяка инсталация се правят отвори в тухлите и бетона, за да се поставят конзолни кутии. В тези конзолни кутии се монтират контакти, ключове и кабелни трасета. На ред с окабеляването и конзолните кутии се поставя и разпределителното табло, в което се помещават автоматични предпазители, главен прекъсвач, дефектнотокова защита, електромери, релета и други компоненти. Има два възможни начина за монтаж на електрическото табло – открит монтаж или вграден монтаж. При вградения монтаж, таблото е вмуровано в стената, докато при открития монтаж то се монтира след шпакловане и боядисване. Всички останали елементи на електрическата мрежа, като контакти, ключове и осветителни тела, се монтират накрая след финализиране на процесите и боядисването.

ВиК (водопровод и канализация) е друг тип инсталация, която се извършва веднага след къртенето и монтажа на стените. ВиК включва замяна на тръбите в банята, тоалетната, мокрото помещение и кухнята. Старите износени и ръждясали метални тръби се заменят с нови тръби от полипропилен – материал от последно поколение, който не подлежи на корозия и осигурява по-добър дебит на водата. Разположението на санитарните фитинги е важен елемент при проектирането на баня. Всичко трябва да бъде преценено така, че да осигури максимален комфорт и удобство за жителите. Цената за нова ВиК инсталация зависи от размера на банята. За нормална баня с площ от 3-4 кв.м., цената, включваща труд и материали, се движи между 3000 и 5500 лв. След завършване на водопровода и канализацията се извършва тестово пробно пускане, за да се уверим, че няма течове в тръбите. Накрая, стените се мазят с варо-циментова мазилка, а на пода се извършва замазка от цимент.

Проектиране и изграждане на качествени и надеждни електрически инсталации. Външно електроокабеляване, монтаж на външни и вътрешни ел. табла и осветление.

Нашият екип е съставен от опитни електротехници, които разполагат с дългогодишен опит в изграждането и подмяната на домашни и корпоративни електроинсталации. Притежаваме значителен опит в монтажа на различни видове електрически табла – монофазни и трифазни табла, както и в инсталирането на ключове, контакти, осветителни тела, LED осветление, девиаторни ключове и контакти, външно осветление, електроокабеляване и мрежово окабеляване. Извършваме също така смяна на токови кабели за всякакъв вид електроуреди и машини за промишлеността.

Проектирането на електроинсталацията е от решаващо значение преди всяко изграждане и монтаж. Нашите електротехници провеждат задълбочена консултация с клиентите преди всякакъв вид ремонт, за да установят кои електроуреди и крайни тела трябва да бъдат захранвани от съответния токов кръг в електроинсталацията, като се вземат предвид всички изисквания и нужди на клиентите. Преди да започнем с ремонтните дейности, ние стремим да имаме ясна представа за всеки аспект на проекта. След като сме осигурили, че сме обхванали всички детайли, изготвяме цялостен проект за изграждането на електроинсталацията, включително списък с необходимите електроматериали и оценка на труда и материалите.

Професионалното изграждане на електроинсталацията е от съществено значение. Тя е един от основните елементи на всяка сграда, заедно с ВиК инсталацията и водоснабдяването. Поради тази причина изграждането на тези инсталации се извършва в ранния етап на всеки съвременен ремонт. Говорим за основен ремонт на новопостроена сграда или на стара сграда след къртене и демонтаж на старите ВиК и електроинсталации.

В случай на търговски помещения или апартаменти, където се извършва новоизграждане на електроинсталацията, извършваме няколко процедури, в зависимост от спецификата на проекта. Това може да включва рязане на канали в тухлите и бетона за нови контакти, ключове, окабеляване, кабелни връзки и конзолни кутии. На практика, създаваме напълно нова електроинсталация, а не само преработваме съществуващата.

Окабеляването може да бъде отворено или скрито. Отвореното окабеляване има недвусмислено предимство поради своята лесна монтажна процедура върху всякакви повърхности и не изисква по-нататъшен ремонт на помещенията. Въпреки това, отвореното окабеляване не е предпочитано в жилищни помещения, тъй като не е естетично и практично. Алтернативно, използването на скрито окабеляване е по-сложен процес, който може да изисква по-нататъшен ремонт на помещенията.

При монтаж на електроинсталация и окабеляване в гипсокартонови конструкции и окачени тавани, обикновено не е необходимо къртене на канали и отвори. Кабелите, контактите и ключовете могат да бъдат монтирани директно в гипсокартоновите панели. За контактите и ключовете се правят отвори в гипсокартоновата структура, където се поставят специални конзоли за гипсокартон, в които се монтират контактите и ключовете.

Подмяна на електроинсталация от партидата (външното табло на доставчика на електроенергия)

Подмяната на електроинсталацията от външното табло на доставчика на електроенергия включва промяна и модернизация на електропроводниците, електрическите елементи и електроуредите, които осигуряват електрозахранването в даден обект, като например сграда или дворно място. Този процес е необходим поради изтичането на времето на старите инсталации и методи, които вече не отговарят на съвременните изисквания и стандарти за електробезопасност.

Електроинсталациите са системи, които се състоят от проводници, електрически елементи и електрически потребители, които осигуряват транспорт и използване на електрическата енергия. Проводниците, наречени и кабели, са основните пътища за пренос на електричеството, а контактите служат за свързване на електрическата енергия с крайните електроуреди. Електрическите ключове и превключвателите са отговорни за включването и изключването на електрическите вериги, а осветителните тела са консуматори на светлина.

Всяка електроинсталация включва главно електроразпределително табло, което съдържа главния бушон (предпазител) и автоматични предпазители за всеки токов кръг. Те служат за защита от токови удари и аварийни ситуации, като къси съединения. Предпазителите изключват електрозахранването на съответния токов кръг при определени условия, които могат да доведат до опасност.

Старите електроинсталации обикновено са изградени с дву-жилни проводници – фаза и нула, без заземяване. В съвременните инсталации се използва трой-жилен кабел, който включва фаза, нула и заземител. Заземителят играе ролята на защитен проводник, който абсорбира промяната в посоката на тока при късо съединение в веригата. За да се осигури електробезопасността и съответствие със съвременните стандарти, старите инсталации трябва да бъдат заменени с трой-жилни електроинсталации.

Цялостната подмяна на старата електроинсталация включва замяна на всички елементи на електрическата мрежа – електроразпределително табло, предпазители, проводници и контакти. Това изисква също замяна на главния захранващ кабел, който свързва разпределителното табло на доставчика с разпределителното табло на клиента.

Подмяната и ремонт на стара електроинсталация в домове и стари жилищни кооперации е сложен процес, който изисква професионални електротехници със специализирани знания и опит в тази област. Нашата екип от майстори за ремонтни дейности включва опитни електротехници, които са подготвени да се справят с всякакъв вид електрически проблеми и да извършат подмяната на стара електроинсталация. Разполагаме с необходимото оборудване за откриване и проследяване на електрически аварии, като например прекъснати проводници или изгорели елементи от електроинсталацията. Можете да разчитате на нас за всякакъв вид електроуслуги и технически проблеми в електроподаването.

ВиК инсталацията

ВиК (Водоснабдяване и Канализация) инсталациите представляват комплексна мрежа от тръбопроводи и съединения, предназначени за подаване на питейна вода и отводняване на отпадъчни води. За извършването на такава инсталация е необходимо наличие на квалифициран водопроводчик със солидни познания в тази област, както и богат практически опит и знания.

ВиК инсталацията включва множество компоненти, за които се изисква ремонт или смяна от опитен майстор. Той трябва да разполага със специфични знания по структурата и функционирането на ВиК мрежите. Създаването на ефективна и дълготрайна водопреносна мрежа изисква прецизност и качество в изпълнението. Също така, има редица специфични правила, които трябва да се спазват при изграждането на такива мрежи, и не всеки разполага с необходимите знания и умения.

Нашата екип от майстори водопроводчици разполага със солиден опит и експертиза във водоснабдяването и канализацията. Ние можем да Ви предоставим отлично обслужване и гарантираме, че изграждането на Вашата водопреносна мрежа е в надеждни ръце. Разчитайте на нас за професионални услуги, свързани с ВиК инсталации, и бъдете сигурни в качеството на изпълнението и функционалността на системата.

Изграждане на ВиК инсталация по професионален начин

Ремонтът на ВиК инсталациите, които са от съществено значение за нашия дом, обикновено може да бъде извършен в цялостен или частичен обхват. При покупка на апартамент във вече построени панелни или тухлени сгради, смяната на ВиК и електроинсталациите е един от основните ремонтни дейности, които новите собственици извършват. Премахването на стари, кородирани тръби и спирането на течове са от съществено значение за спокойното живеене в новия дом. Затова е от съществено значение да се свържете с професионалисти, които предлагат такива услуги в Пловдив и региона, за да получите гаранция за качествена и безопасна работа.

Работата на ВиК специалист е изключително специфична и изискваща експертиза. Тук не говорим за смяна на единичен смесител в банята, а за изцяло подмяна на всички тръби, щрангове, фитинги и други компоненти, които влизат във водопроводната и канализационната инсталация. В зависимост от начина, по който е проектирана първоначалната инсталация, ремонтът може да включва демонтаж на стари стоманени или поцинковани тръби и тяхната замяна с нови материали.

Много експерти споделят, че за тях е по-лесно да изградят нова ВиК инсталация по проект, отколкото да извършват демонтаж и подмяна на старата. Въпреки че извършването на такава процедура може да бъде по-трудоемка и времеотнемаща, инвестирането в подобен ремонт ще ви осигури спокойствие за десетилетия напред, без да се тревожите за евентуални течове и проблеми.

Фирмите, предлагащи ВиК услуги, винаги предоставят гаранция за своята работа, независимо от характера й. Затова е препоръчително да изберете екип от експерти, вместо да се доверите на неизвестни майстори, които евентуално може да бъде трудно да намерите и да поемат отговорността си в случай на проблеми. Когато става въпрос за водата, не бива да правим компромиси, затова подчертаваме, че при изграждане на нова или ремонт на стара ВиК инсталация е от съществено значение да се вложат висококачествени материали и да се извърши качествено изпълнение от опитни и с утвърдена репутация специалисти.

Какво включва един основен ремонт на ВиК инсталация

Извършваме разнообразни дейности във връзка с ремонта и подмяната на ВиК инсталациите. Ето някои от тях:

 1. Демонтаж на старата ВиК инсталация: Извършваме прецизно и безопасно демонтаж на старите тръбопроводи и съединения, осигурявайки пространство за инсталиране на новата система.
 2. Подмяна и ремонт на цялата водопреносна мрежа: Извършваме подмяна и ремонт на тръбопроводите в жилищни и обществени помещения. Това включва замяна на вертикални и хоризонтални щрангове, както и всякакви други тръбопроводи, необходими за правилното функциониране на системата.
 3. Къртачни дейности и демонтаж на старата санитария: При необходимост извършваме къртачни дейности и демонтаж на старите санитарни елементи, като тоалетни, умивалници и други, за да осигурим пространство за инсталиране на новите.
 4. Монтаж на мивки, смесители, душ системи, вани и др. елементи от банята: Предлагаме монтаж на различни санитарни елементи в банята, включително мивки, смесители, душ системи, вани и други. Гарантираме правилното им инсталиране, като се грижим за плътността и функционалността на всяка част.
 5. Монтаж на структури за вграждане: Осигуряваме монтаж на структури за вграждане, които са необходими за правилното функциониране на санитарните елементи. Това включва инсталиране на вградени резервоари за тоалетни, вградени системи за душ и други подобни конструкции.
 6. Смяна и монтаж на водомери: Извършваме смяна и монтаж на водомери, които са от съществено значение за точното измерване на водното потребление.
 7. Монтаж на бойлери, съдомиялни, перални машини: Предлагаме монтаж на бойлери, съдомиялни машини, перални машини и други подобни уреди, които изискват свързване към водопроводната система.

Нашите професионални специалисти изпълняват тези дейности със съобразено внимание към детайлите и гарантират качествен и надежден резултат.

При проектирането и разполагането на ВиК тръбопроводите има няколко важни фактора, които трябва да се вземат под внимание:

 1. Изготвяне на проект или схема: Преди да започнете монтажните дейности, е изключително важно да имате предварително изготвен проект или схема, което определя точно местоположението и разположението на тръбите в целия апартамент. Това ще ви помогне да прецените всички детайли предварително и да планирате правилно изграждането на ВиК инсталацията.
 2. Водопроводните свръзки: Преди да пристъпите към инсталирането на водопровод и канализация, трябва да определите ясно какви тръби са необходими и къде трябва да бъдат инсталирани. В банята или тоалетната могат да се монтират различни санитарни устройства, и е важно да се осигури правилна комуникация между тях.
 3. Важни санитарни устройства: В банята и тоалетната има разнообразни санитарни уреди, като вана или душ кабина, умивалник със смесител, тоалетна чиния, перална машина и други. За всяко от тези устройства трябва да се предвиди подходящо свързване с водопровода и канализацията. В процеса на проектиране и изграждане на ВиК инсталацията трябва да се вземат предвид всички тези санитарни устройства и комуникациите им.
 4. Методи на разположение: За да определите количеството тръби, фитинги и други приспособления, необходими за създаване на тръбопровод в тоалетната, банята и кухнята, трябва да изберете метод на разположение. Експертите предлагат три основни метода: последователно свързване, разположение с използване на колектори и метод с преходни розетки. Всеки метод има своите предимства и недостатъци, и трябва да се избере в зависимост от конкретните условия и изисквания на инсталацията.
 5. Канализационни тръби: При връзката на санитарните устройства с канализационната система, обикновено се използва магистрала, която свързва тръбата за мръсния канал с всички санитарни уреди. Важно е да се осигури правилна комуникация и използване на специални фитинги за свързването им.

При изпълнението на всички тези стъпки и внимание към подробностите, можете да създадете качествена и надеждна ВиК инсталация, която отговаря на вашите нужди и изисквания.

Подготвителният етап преди изграждането на ВиК инсталацията е от изключителна важност за успешното изпълнение на проекта. В допълнение към вече споменатите фактори, ето някои промени и допълнения на предоставената информация:

 1. Съставяне на предварителна схема на комуникациите: Преди да изградите самата инсталация, е добра практика да съставите предварителна схема на разположението на всички комуникации. Това включва точното позициониране на тръбите и свързващите им елементи, като клапани, филтри и вентили. Предварителната схема ще ви помогне да прецените най-ефективния начин за инсталиране на ВиК инфраструктурата.
 2. Препоръки от експерти: При изготвянето на чертежите е важно да се вземат предвид препоръките от опитните експерти. Някои от тези препоръки включват:
  • Избягвайте пресичането на тръбите, тъй като това може да усложни поддръжката и ремонтите.
  • Планирайте разположението на канализационните и водопроводните тръби, така че да могат да бъдат скрити във вградени кутии или зад декоративни панели.
  • Осигурете достъпност до гъвкавите връзки, така че да може да се извършват лесни подмяни или ремонти, ако е необходимо.
  • Създайте система, която е лесна за контрол и поддръжка, без да усложнявате излишно.
 3. Избор на материал за тръбите: От изключителна важност е да изберете подходящия материал за тръбите, които ще бъдат използвани във вашата ВиК инсталация. Различните материали, като PVC, полипропилен, мед и др., имат различни предимства и подходящи приложения. Вземете предвид специфичните изисквания на вашата инсталация, като приток на вода, налягане, тип на средата и др., за да вземете най-доброто решение.
 4. Етапи на работа при изграждането на ВиК инсталацията: След подготовителния етап започнете с изграждането на самата инсталация, като следвате следните етапи:
  • Първо поставете контролен вентил в началото на системата.
  • След това монтирайте филтър за грубо пречистване, който ще задържа по-големите примеси.
  • На следващия етап поставете водомер за измерване на водния поток. Също така, можете да добавите филтър за фино пречистване, ако желаете допълнително пречистване на водата.
  • След това можете да продължите с поставяне на колектори или последователно свързване на санитарните възли. Това включва свързването на тръбите, клапаните и другите необходими елементи, за да се осигури правилното функциониране на инсталацията.
 5. Закрепване на тръбопроводите: При монтажа на тръбопроводите е важно да ги закрепите стабилно към стената, за да предотвратите движения или прекъсвания в бъдеще. Използвайте подходящи скоби, клеми или други крепежни елементи, които са подходящи за конкретния тип тръбопровод.
 6. Монтаж на канализационната система: При монтажа на канализационната система, първо свържете мръсния канал с магистралната тръба. Магистралната тръба трябва да се “опъне” до последния санитарен възел, но не трябва да бъде напълно монтирана. Ако има повече уреди в банята или тоалетната, които трябва да бъдат свързани към канализацията, използвайте тройници и отводи за тези връзки.
 7. Наклон на канализационните тръби: Важно е да се осигури правилният наклон на канализационните тръби към мръсния канал. Хоризонталният наклон не трябва да бъде по-малък от 1 см на метър тръба, за да се осигури правилното оттичане на отпадъците. Използването на гъвкави връзки при свързването на санитарните възли с магистралната тръба може да улесни монтажа.
 8. Важно е да отбележим, че при изграждането на ВиК инсталация е препоръчително да се консултирате с професионален ВиК инженер или специалист, който ще ви предостави подробни указания и ще се увери, че проектът се изпълнява според съответните стандарти и нормативи.

Основен ремонт на баня и тоалетна

Ремонтът на банята е един от най-трудните и скъпи проекти за подобрение. Има няколко причини за това. Първо, самото редене и залепване на плочките, както и правилната нивелировка, наклон и фугиране на плочките изискват особена точност и опит. Това изисква “майсторлък” и професионализъм. Второ, ако проектът включва монтаж на душ кабини, душ системи, вани и сложни структури за вграждане, тогава се появява сложен и трудоемък проект за банята.

Преди да пристъпите към поставянето на плочките и облицоването на стените, е изключително важно да се подготвят повърхностите в банята. Те трябва да бъдат изравнени със замазка, като по това време може да се вгради и сифонът. След изсъхването на замазката, трябва веднага да се нанесат хидроизолационни покрития. Това е от съществено значение, защото предотвратява проникването на влага и образуването на плесен в съседните помещения до банята.

След подготовката на повърхностите е време за грундиране на стените, което осигурява здраво залепване на плочките с лепило. Правилното полагане и нивелиране на плочките в банята е от съществено значение, както и правилното фугиране с подходящ материал, за да се предотврати образуването на плесен между плочките. Паралелно с поставянето на плочките, трябва да се монтират и душ смесителите и вградените структури, ако такива са предвидени. Същото важи и за останалите санитарни уреди като душ кабини, тоалетни чинии и други, като се вземе предвид схемата за тяхното монтажно разположение.

На последен етап от ремонта на банята се извършват завършителните монтажи. Това включва поставяне на мивки, мебели за баня, осветление, огледала, вентилатор, бойлер, аксесоари за баня и други електроуреди за външен монтаж като пералня, сушилня и конвектор.

Независимо дали се нуждаете от частичен ремонт или изграждане на нова баня, нашият екип от професионални майстори е готов да отдели времето и опита си изцяло за вас. Вярваме, че качествено извършеният ремонт на банята е от изключително значение за всеки дом.

Доверете ни се да направим вашата баня място на релаксация, функционалност и красота. От малките подобрения до основния ремонт на банята, ще работим усърдно, за да превърнем вашите идеи в реалност и да създадем пространство, което отговаря на вашите нужди и представи за идеалната баня.

Последователност от стъпки, които извършваме при основен или частичен ремонт на баня

Последователността от стъпки и етапи, които следваме при изграждането на нова баня, включва:

 1. Демонтаж на отпадъчната санитария и електроуреди, ако проектът включва основен ремонт и обновяване. Това включва и изкъртване на стар теракот и фаянс, както и смяна на основните тръби, ако е необходимо.
 2. Извозване на строителните отпадъци от банята.
 3. Полагане на ВиК и електрическите инсталации – тръби, проводници и други.
 4. Поставяне на мазилка или влагоустойчив гипсокартон по стените. По желание на клиента може да се изгради и окачен таван с лунички, който да скрива ВиК инсталацията. Таванът може да бъде шпаклован или изграден с окачена конструкция.
 5. Полагане на изравняваща замазка по пода на банята, за да се осигури равномерна повърхност.
 6. Извършване на хидроизолация и полагане на хидроизолационни ленти, които ще предпазят банята от проникване на влага.
 7. Редене и залепване на фаянс и теракот, като се следва внимателно планиран дизайн и се отдава важност на правилното нивелиране и фугиране на плочките.
 8. Изграждане на окачен таван с лунички, ако клиентът го желае, за да придаде на банята допълнителен шарм и функционалност.
 9. Монтаж на санитарни уреди като моноблок, мивка, смесител, душ, шкафове, огледала и други. Тук влизат в игра клиентските предпочитания за марки и модели на санитарните уреди.
 10. Монтаж на душ системи, душ кабини, душ панели, хидромасажни душ инсталации, вани и други, в зависимост от избраните от клиента решения за душове и вани.

Нашата цел е да следваме внимателно тези стъпки и етапи при изграждането на нова баня, за да осигурим качествено изпълнение и резултат, който отговаря на очакванията на клиента.

Монтаж на външна и вътрешна топлоизолация

Извършваме цялостно изграждане и монтаж на външна топлоизолация – подготвителен процес за приготвяне на фасадните повърхности, прикрепване на топлоизолационни материали и извършване на завършващи процеси като полагане на мазилки и боядисване.

След монтажа на дограмата, или поне малко преди него, може да започнем с монтажа на външната топлоизолация. Тя се извършва с помощта на скеле или с алпинистки метод. Разбира се, при ниско строителство предпочитаният вариант е използването на скеле, което осигурява по-бърза изработка в сравнение с алпинисткия метод. Освен това, скелето предлага по-високо ниво на безопасност. Преди да започнем да залепваме топлоизолационните плочи, външната фасада трябва да бъде добре почистена и старата мазилка трябва да бъде премахната. Ако е необходимо, се извършва замазване с бетон на пукнатини и дупки. Повърхността трябва да бъде добре почистена от мръсотия, неравности и наслоявания. При някои случаи при ниско строителство може да се използва и пароструйка за почистване. Преди да започнем да залепваме плочите, правим хоризонтална равнина с ъглови шини, които също така служат и като ориентир за първия ред плочи. Топлоизолационните плочи се залепват със специално лепило, след което се закрепват с дюбели и се шпакловат с мрежа. След като изсъхнат, стените се грундират и се полага финишна мазилка. Финишната мазилка може да бъде минерална, полимерна, силиконова или силикатна. След завършването на монтажа на топлоизолационните плочи на фасадата се извършват редица завършващи процеси като замазки, мазилки, шпакловане, боядисване и залепване на фасадни облицовки.

Митове за вътршната и външната топлоизолация

В строителните ремонти винаги възниква въпросът за избора между вътрешна и външна топлоизолация при желани идеални топлоизолационни качества на помещенията. И двата варианта имат своите предимства и недостатъци. Ако външният вид на сградата трябва да бъде запазен, направата на вътрешна топлоизолация е неизбежна. Това е единственият вариант, който ни остава, ако искаме да постигнем термо- и шумоизолация в сградата. По отношение на желания ефект, външната топлоизолация е по-добрият вариант, но и по-скъп. Главният недостатък на вътрешната топлоизолация е загубата на полезна площ от помещенията.

Вътрешната топлоизолация може да се осъществи с гипсокартон или фазер, а в някои случаи и с лепене на топлоизолиращи плоскости, като например фибра. Важно е да отбележим, че вътрешната изолация с фибра не представлява най-доброто решение, но е по-икономично. Най-често се изгражда чрез метални или дървени конструкции, на които се монтират гипсокартонови плоскости. Съществуват различни видове гипсокартонови плоскости, включително влагоустойчиви и огнеустойчиви, но за целите на вътрешната топлоизолация обикновеният гипсокартон е най-евтиният и най-широко използваният.

При изграждането на вътрешна топлоизолация се използват и термоизолационни материали като каменна минерална вата или стъклена минерална вата. Каменната вата предлага по-добро качество, но е по-скъпа от стъклената. Реализацията на вътрешната топлоизолация обикновено е по-бърза от външната, тъй като не зависи от външни метеорологични условия. Ако се използва скеле, времето за реализация на външната топлоизолация се увеличава.

Последователност при монтаж на външна фасадна топлоизолация

Последователност на монтажа на външна фасадна топлоизолация:

 1. Почистване на фасадата от замърсявания и увредена мазилка.
 2. Залепване на топлоизолационните плочи към стената с помощта на лепило за топлоизолация, което съдържа полимерни влакна за предотвратяване на напукване. Топлоизолационните плочи се закрепват към фасадата чрез лепило и дюбели. Лепилото се нанася с назъбена маламашка, като контактната повърхност трябва да покрива поне 40% от повърхността на плочата.
 3. Извършване на довършителни процеси като шпакловка, нанасяне на мазилка и боядисване.

Най-често използваните термоизолационни материали включват:

 1. Стъклена вата – високоефективна, осигуряваща целогодишен комфорт и енергийна ефективност.
 2. Земна вата – патентиран продукт, който се използва широко в различни приложения като стени, тавани, подове и за звукоизолация. Тя е екологично чиста и не предизвиква дразнене и сърбеж.
 3. Полиестерна изолация – по-скъпо решение, но подходящо за хора, които трябва да избягват прахови частици. Предлага се с дълга гаранция за ползване.
 4. Каменна вата – изработена от базалтова скала и предлага издръжливост и отлични звукоизолационни свойства.
 5. Изолация от отразяващо фолио – рентабилна и лесна за инсталиране, но най-подходяща за топли климатични условия и охлаждане на сгради.
 6. Изолационни плочи – ефективни за създаване на стабилни вътрешни температури и намаляване на топлинните загуби през зимата, с приложение в тавани, стени, покриви и подови конструкции.
 7. Спрей пяна – по-скъпа от другите изолационни материали, изисква специализирана инсталация и предлага херметично уплътнение, намаляване на въздушните течения и предотвратяване на растежа на мухъл.

Довършителни процеси – МАЗИЛКИ, ЗАМАЗКИ, ГИПСОКАРТОН, ШПАКЛОВКИ

Гипсовите мазилки се използват в случаите, когато стените са неравни или криви. Във втори случай, за изправяне на кривите стени, се използва гипсокартон, който се монтира директно върху стената. В някои случаи може да се използват и метални шини, върху които се монтира гипсокартонът. Това се прави, защото нанасянето на голямо количество гипсова мазилка върху много криви стени може да доведе до поява на пукнатини в бъдеще. Гипсокартонът решава този проблем, тъй като не се откриват пукнатини при изправяне на стените с него. За да се предотвратят пукнатините при нанасянето на мазилка или гипсокартон, често се използва мрежа за заздравяване, която се поставя преди нанасянето на шпакловката. Поради риска от пукнатини, в някои случаи хората предпочитат да използват гипсокартон вместо мазилка за изработка на стените, тъй като това е по-бързо и лесно. Гипсокартонът може да се монтира на метална конструкция, като това не изисква мокри процеси и осигурява по-стабилна структура, но стените не са масивни. По отношение на таваните, те могат да бъдат изпълнени с мазилка или гипсокартон. Гипсокартонните конструкции предлагат голяма гъвкавост на дизайна и архитектурните решения. С тях могат да се създадат различни форми и геометрични фигури. Гипсокартонът се използва широко за монтаж на скрито LED осветление, като осигурява възможности за творчески и дизайнерски решения.

Относно окачените тавани с гипсокартонови плоскости, те предоставят възможности за термична и звукоизолация на таваните в помещенията, където се губи най-много топлина. Окачените тавани от гипсокартон позволяват също създаването на различни декоративни фигури с осветителни тела като лунички, LED осветление, абажури и други. Топлинната изолация на таваните е особено важна, дори ако дограмата и външната топлоизолация на сградата са добри. Ако горният апартамент не е достатъчно отопляван или ако има покрив над вашия апартамент, може да се загуби топлина. Недостатъкът на окачените тавани е, че намаляват височината на помещението и изискват допълнителни разходи за изграждането им.

Относно изравняващите и самонивелиращите се замазки, съществуват няколко вида, които се избират в зависимост от целта и спецификата на обекта. Циментовите замазки са най-често срещаните и комерсиално използвани видове. Има различни варианти за прилагането им, включително добавяне на фибри за подобрена топлоизолация и шумоизолация. Използването на бетон-перлит е друг вариант, който осигурява добри термични и звукоизолационни свойства на пода на помещението.

Замазки

Саморазливащата замазка се използва почти винаги преди полагането на подови настилки като гранит, ламинат и други. При ремонт на баня се използва и хидроизолация след замазката. Това осигурява идеално гладка и самонивелираща се повърхност, която предоставя идеална основа за поставянето на крайните подови настилки. Независимо дали се избира циментова замазка или олекотен бетон, важно е да се направи саморазливаща замазка преди полагането на паркет или ламинат. Преди и след това е почти задължително да се нанесе грунд, а в редки случаи (при тераси и балкони) и хидроизолационни материали. Грундът помага за доброто сцепление и контакт между замазката и лепилото за плочките. При поставяне на ламинат или масивно дърво не е необходимо нанасяне на грунд или бетон-контактна смес. В други случаи, ако не са използвани фибри за изолация на пода, може да се използва определен вид гипсокартон, който се залепва директно върху замазката. Преди това също се нанася грунд и/или хидроизолационни материали.

Фина и декоративна шпакловка Всички строителни процедури при извършване на ремонт завършват с козметични довършителни процеси. Това включва полагането на шпакловки и декоративни мазилки.

Шпакловките се делят на два основни вида: гипсова шпакловка и фина бояджийска шпакловка.

Гипсовата шпакловка се използва за запълване на неравности до 10 мм и се прилага върху бетон, зидария, газобетон или мазилка. Основната функция на гипсовата шпакловка е да изравни повърхността и да запълни по-големи пукнатини, шлицове, деформации, грапавини, дупки, разклонителни кутии и други. Гипсовата шпакловка не се препоръчва за коригиране на много неравни повърхности, за които е необходимо използването на гипсова мазилка.

Фината шпакловка се извършва непосредствено преди боядисване или полагането на тапет. Тя има дебелина от 1 до 3 мм и запълва най-фини пукнатини и драскотини. Прилага се върху шпакловки, гипсокартон и гипсофазер. Бояджийската шпакловка е завършващо покритие, което осигурява идеална гладкост на стената и я прави изключително гладка. Много хора недооценяват важността на тази шпакловка и смятат, че могат да я пропуснат. За постигане на гладка основа и по-добър външен вид, фина шпакловка е необходима.

Там, където има гипсокартон, фугите се запълват и се поставя стъклена лента, след което се шпаклова. След завършване на фина шпакловката, стените и таваните трябва да се шлифуват. Обикновено се използва шкурка, покрита с прах или абразивен пясък, като се предпочитат различни номера, като 120, 180, 220 и други. По-високите номера се използват за по-фино шлайфане.

Декоративни мазилки

Декоративните мазилки представляват възможност за създаване на модерен и красив дизайн в интериора. Тези материали се предлагат в широка гама, което прави избора на декоративна мазилка изключително разнообразен.

С настъпването на нови и разнообразни материали на пазара, строителната практика се промени коренно. Тези нови материали и технологии направиха ремонтните дейности по-ефективни и по-достъпни за неспециалисти. Декоративните мазилки са отлична алтернатива на традиционните тапети.

Съвременните материали и технологии намалиха трудоемкостта, замърсяването и внасянето на влага в строителните конструкции. Те също така позволиха на домашните майстори да постигнат резултати, близки до професионалистите. Домашните майстори, които използват специализирана литература и прилагат наученото в практиката, се възползват значително от тези нови възможности.

При полагането на декоративна мазилка е важно да се осигури равномерна и гладка повърхност на стената. Това може да се постигне чрез използване на добре иззидани тухли, керамични тела или след монтаж на топлоизолационни материали. Мазилката се нанася в тънък и равномерен слой и често прилича на класическа шпакловка. Важно е да се осъзнае, че декоративната мазилка е предназначена предимно за декоративно завършване и не се използва за основен ремонт или запълване на дупки и пукнатини. Готовите сухи смеси за декоративни мазилки са изключително удобни за употреба и осигуряват отличен външен вид на повърхностите.

На пазара има голямо разнообразие от готови смеси за декоративни мазилки, предлагани от водещи световни производители като Henkel (Ceresit), Baumit или Knauf. Смесите се предлагат както във вид на сухи смеси, които се приготвят с добавяне на вода, така и в готова за употреба форма без нужда от разреждане с вода.

Декоративните мазилки могат да бъдат оформени чрез триене (влачене или драскане) или чрез формиране с помощта на профилен валяк. За да се постигне по-голямо въздействие от грапавата, структурирана повърхност на мазилката, може да се използват фабрично оцветени смеси или да се оцветят на място с подходящ оцветител. В големите магазини за строителни материали предлагат разнообразие от оцветители за всевъзможни бои и мазилки.

Това са основните принципи и техники за полагане на декоративни мазилки. Всеки производител има собствени предписания и изисквания за подготовката на повърхността, прилагането и обработването на техните продукти, които трябва да бъдат изучени и спазени.

Съвременните декоративни мазилки предлагат изключително ефектен външен вид и все по-често заместват хартиените тапети, които досега са били популярни за декорация на стените.

Подготовката на основата преди нанасяне на декоративни мазилки е от решаващо значение за крайния резултат. Ето някои допълнения и промени в описанието:

 1. Проверка на основата: Основата трябва да бъде перфектно равна, гладка, здрава (без ронене), суха и обезпрашена. За да се установи състоянието й, можете да почукате по повърхността, да я надраскате с твърд предмет или дори да я проверите с пръстите си. Ако забележите, че има песъчинки или неравности, трябва да ги отстраните.
 2. Почистване на основата: Преди нанасяне на мазилката, е важно да почистите повърхността на основата с твърда четка, включително използването на стоманени телчета. Това ще премахне прахта, мръсотията и други замърсявания, които могат да намалят сцеплението на мазилката.
 3. Лепене и монтаж на подови настилки и стенни облицовки: Процесът на полагане на стенни облицовки е подобен на този за подовите настилки от камък, мрамор или фаянс. В случай на облицовки от ламинат, масив, PVC, стиропор или etalbond, може да бъде необходим различен тип монтаж, като използването на силикон, специални лепила или механичен монтаж с дюбели и конструкции. Важно е да се съобразите със специфичните изисквания на материала, който полагате.
 4. Монтаж на гранитогрес и плочки в банята: Гранитогресът е изключително устойчив на влага и атмосферни влияния, поради което се използва често за външни монтажи. Полагането на гранитогрес изисква внимание, тъй като е по-твърд и тежък от фаянса или теракота. Размерите на гранитогреса са обикновено 60/60 и 80/80, а дебелината му може да варира от 10 до 12 мм. При монтаж на гранитогрес върху балкони или други външни повърхности, е препоръчително да се използва грапав гранитогрес и специално флексово лепило, предназначено за външни условия.
 5. Етапи при изграждане на подови настилки: Процесът на изграждане на подови настилки включва демонтаж и къртене на старите настилки (ако има такива), нивелиране на повърхностите със саморазливащи се мазилки, полагане на мазилка или гипсокартон на стените и тавана (по желание), хидроизолация на пода и обработка на повърхностите, редене и лепене на настилките, както и монтаж на вътрешни и външни стенни облицовки.

Тези допълнения и промени трябва да дадат по-пълна представа за процеса на подготовка и монтаж на мазилки, подови настилки и стенни облицовки.

Проектиране, изработка и монтаж на Вашата нова кухня по индивидален проект и дизайн

Изработка и монтаж на нова кухня за гр. Пловдив и близките населени места. Ние като майстори с дългогодишен опит в сферата на комплексните вътрешни и външни ремонтни услуги извършваме и цялостно проектиране на кухни по поръчка за нашите клиенти, като нашата основна цел е да бъдем полезни във всяко едно отношение при организирането, подготовката и реализирането на всяка стъпка от ремонтния процес. За целта в редиците на нашият колектив присъстват проектанти-монтажници на нови кухни за вашият дом, за да бъдем главните виновници за осъществяването на вашият семеен уют. Преди самият монтаж на кухнята е необходимо първо да се залепят плочките, преди съществения монтаж на кухнята. Това се прави, ако гърбът на кухнята няма да е с плоскости.

Нашият майстор-проектант ще ви даде редица съвети за изграждането на вашата кухня от началния етап на проекта – оформлението, избор на материали и покрития, подходящи търговци на кухненски материали, до изработката и окончателното му финализиране.

Изграждането на нова кухня включва няколко последователни процеса:

 1. Проектиране на кухнята: Този начален елемент от процеса на обзавеждане с нова кухня включва детайлно планиране, вземане на размери, изчисления и най-важното – яснота за дизайна, който в крайна сметка нашият клиент иска да постигне. Нашите проектанти на кухни ще ви насочат чрез детайлни консултации и препоръки за подходящи магазини за кухненска мебелировка. Една от фирмите, с които работим, предлагаща кухненско обзавеждане и електроуреди за вграждане, е фирма “Andi Design” гр. Пловдив. Те предлагат огромен избор от плотове, гърбове за кухня, вратички за кухня, аксесоари, обков, мивки, смесители и електроуреди. Тоест, всичко без самата конструкция, която ще извършим ние. На практика, богатият избор от материали за кухня ще ви бъде подсигурен от Анди Дизайн ЕООД. Те ще ви осигурят дизайна, а ние ще се погрижим за самата конструкция.
 2. Монтажът на конструкцията: След одобрение на проекта и избор на материалите, нашият екип ще извърши монтажа на самата конструкция на кухнята. Това включва сглобяване на шкафове, обработка на дръжките и всякакви други аксесоари, които са част от проекта.
 3. Монтажът на плотовете, гърбовете, вратичките, обкова, дръжките: След монтажа на конструкцията следва монтажът на плотовете, гърбовете, вратичките, обкова и дръжките. Тук вниманието се фокусира върху правилното позициониране и здравина на всеки отделен елемент.
 4. Монтажът на мивките, смесителите, електроуредите: Финалната стъпка в процеса на монтаж на новата кухня включва инсталиране на мивките, смесителите и електроуредите, като се осигурява правилната работа на всеки от тях.

Ние ще се погрижим за всеки етап от изграждането на вашата нова кухня, като осигурим високо качество на изработката и професионално изпълнение на всички дейности. Всеки проект е индивидуален и се изпълнява с внимание към вашите нужди и предпочитания, за да създадем кухня, отговаряща на вашите очаквания и изисквания.

Довършителни ремонти и монтажни финални дейности

Довършителните ремонтни услуги представляват последните и финални процедури, които завършват всяко основно строително обновяване. Тяхната цел е да придадат завършек и да отстрани грубите следи от основния ремонт.

Нашите довършителни ремонтни услуги включват:

 1. Мазилки: Правене на гладки и равни повърхности чрез нанасяне на мазилка върху стени и тавани. Това помага да се скрият неравности и дефекти.
 2. Шпакловане: Използване на шпакловка за запълване на малки дупки, пукнатини и неравности по стени и тавани. Това дава гладък и еднороден вид на повърхностите.
 3. Боядисване: Нанасяне на бои в желаните цветове и финално покритие на стени, тавани, дървени повърхности и метални елементи. Боядисването придава свежест и завършен вид на ремонтирания обект.
 4. Монтаж на кухня: Изработка и монтаж на нова кухня, включително шкафове, плотове, вратички, мивка, смесители и други аксесоари. Осигуряваме персонализирани решения според вашите предпочитания и изисквания.
 5. Монтаж на електроуреди: Инсталиране на електроуреди като фурни, печки, абсорбатори и машини за съдове. Осигуряваме правилното свързване и функциониране на всеки уред.
 6. Монтаж на електрически контакти, ключове и осветление: Инсталиране на електрически контакти, превключватели и осветителни тела за осветление на пространството. Осигуряваме сигурно и правилно свързване на електрическата система.
 7. Монтаж на интериорни врати и други крайни елементи: Изпълнение на монтаж на интериорни врати, лайсни, прагове и други декоративни елементи, които придават завършен вид на обновения интериор.

Ако имате нужда от електротехници за монтаж на електрически елементи, монтаж на мебели, електроуреди, огледала или други консумативи, можете да се свържете с нас чрез нашите контактни данни. Ние сме на разположение да ви помогнем и да осигурим качествени довършителни ремонтни услуги.

Защо да изберете нашите услуги за Вашият основен ремонт в гр. Пловдив и близките населени места

Днес, в епохата на развитието на информационните технологии, се предлага огромно разнообразие от майстори за ремонтни услуги, достъпни през различни източници като интернет, препоръки и други. Въпреки това, трябва да се обърне специално внимание на качеството на избраните професионалисти. Всеки собственик на жилище или имот желае да получи качествен и надежден ремонт, който да отговаря на изискванията и предпочитанията му.

За съжаление, в процеса на търсене на майстори за ремонт често може да се срещнете с неопитни специалисти с ограничени практически умения. Това може да доведе до недоволство, отпадане на време и загуба на ресурси. Важно е да бъдете внимателни при избора си и да осигурите, че майсторите, които наемате, разполагат с необходимите знания и опит за извършване на огледи експертиза.

Вместо да се поддавате на риска от наемане на майстори с ограничен опит и знания, е важно да се приложат някои стратегии и практики, които ще ви помогнат да изберете квалифицирани и надеждни професионалисти за ремонтни услуги. Ето няколко съвета, които бих искал да ви предложа:

 1. Изследвайте и проверявайте: Преди да наемете майстор за ремонт, извършете допълнителни проучвания и проверки. Прегледайте техния онлайн присъствие, четете отзиви от клиенти и потърсете препоръки от хора, които са използвали техните услуги.
 2. Изисквайте примери от предишни проекти: Попитайте майсторите за референции или примери на техните предишни проекти. Това ще ви помогне да оцените качеството на тяхната работа и да се уверите, че са способни да изпълнят вашите нужди и изисквания.
 3. Проверете лицензи и сертификати: Уверете се, че майсторите имат необходимите лицензи и сертификати за извършване на ремонтни услуги. Това може да служи като показател за тяхната професионалност и квалификация.
 4. Съставете ясен договор: Преди да започнете работа с майсторите, уверете се, че имате ясен договор, който определя обхвата на работата, цената, сроковете и други важни условия. Това ще ви помогне да избегнете недоразумения и спорове в бъдеще.
 5. Обменяйте информация и комуникирайте ясно: Бъдете открити и честни в комуникацията с майсторите. Обяснете им точно какво очаквате от ремонта и бъдете готови да задавате въпроси. Чим по-добре разберат вашите нужди, толкова по-вероятно е да бъдат изпълнени с добри резултати.

Следвайки тези съвети внимателно избирайки майсторите за ремонтни услуги, ще увеличите шанса си да намерите квалифицирани професионалисти със солиден опит и знания. Това ще осигури успешното изпълнение на ремонта във вашия дом и ще ви спести време, усилия и финансови ресурси.

Ние сме специализирани в строителни ремонти в Пловдив и предлагаме широк спектър от услуги, свързани с вътрешни и външни ремонти. Нашата екип от професионалисти може да се справи с всички етапи на ремонта, започващи от грубия строеж и продължаващи до финалното приключване на проекта.

Една от основните предимства при използването на нашите услуги е, че ние предоставяме цялостно решение за вашите ремонтни нужди. Няма да се налага да търсите и наемате отделни майстори, защото ние ще се погрижим за всичко. Това не само ще ви спести време и усилия, но и пари, тъй като предлагаме конкурентни цени за комплексните ремонтни услуги, които предлагаме.

Нашата екип от професионалисти разполага с богат опит в сферата на ремонтните услуги и имаме портфолио с множество завършени проекти. Независимо дали става въпрос за малък апартаментен ремонт или сложен ремонт на хотел, корпоративна сграда, магазин или заведение, ние имаме опита и компетентността да го изпълним професионално и в срок.

Освен грубия строителен ремонт, ние предлагаме и довършителни работи като шпакловане, боядисване, електроинсталации и други. Нашата цел е да ви осигурим пълен и качествен ремонт, който отговаря на вашите изисквания и предпочитания.

С дългогодишния си опит и богатото си портфолио от завършени проекти, ние сме готови да се справим с всякакъв вид ремонтни задачи. Вие можете да разчитате на нас за професионализъм, качество и надеждност при извършването на вашия ремонт.